18 ag. Els panells solars també pateixen amb les altes temperatures
L’estiu és un període força complicat pel manteniment de les plaques fotovoltaiques, ja que aquestes es poden sobreescalfar. Tot i que durant l’estiu el Sol està més lluny del nostre planeta, fa més calor perquè la inclinació de la Terra envers l’estrella és major. En altres paraules, la temperatura és més alta perquè hi ha més distància entre el Sol i la Terra i, per tant, els rajos solars incideixen plenament sobre el terreny.
Aquest sobreescalfament té lloc perquè els panells capten més energia solar de la que es consumeix i en recollir la calor que no s’ha utilitzat, la temperatura augmenta.
Hi ha certes conductes que et permetran pal·liar aquest problema:
Ubicació adequada: Estudiar amb deteniment quin serà el lloc on posar les plaques, ja que hi ha zones on el Sol incideix en major mesura que en d’altres. I recordem que el sobreescalfament arriba quan s’absorbeix més energia solar de la que es consumeix. Per aquest motiu cal deixar aquesta tasca a professionals com Ace Granollers, ja que ens ocupem d’estudiar la potència energètica que necessites i la zona on col·locar els panells per tal d’oferir-te la millor solució possible.
Materials de qualitat: El fet de treballar amb bones eines, permetrà augmentar la vida de les plaques fotovoltaiques i no s’hauran d’anar canviant.
Adaptar la instal·lació a l’entorn: Un sistema eficaç implica tenir un disseny que contempli qualsevol factor que pugui malmetre els panells solars. Algunes mesures per reduir o desviar l’excés de calor són:
- Dissipadors de calor: Dispositius que disminueixen la temperatura dels captadors tot extraient la calor i expulsant-la a l’exterior.
- Tapar els panells amb fundes: D’aquesta manera s’evita que els col·lectors captin la radiació solar. En el cas que marxis de vacances, el millor és tapar tota l’àrea de la instal·lació però si pel contrari et quedes a casa, tens l’opció de tapar parcialment la zona i, així, el sistema tèrmic continua treballant i obtenint calor.
- Ràfecs: Segons la disposició dels ràfecs, els col·lectors capten menys radiació solar a l’estiu perquè els rajos cauen de manera perpendicular i això fa que es projecti l’ombra del ràfec sobre els captadors solars. A l’hivern hi ha una major inclinació dels rajos i, per tant, el ràfec no fa ombra i el sistema tèrmic funciona al 100%.
És important fer una revisió de la instal·lació a mesura que s’apropi l’hivern. Confia en Ace Granollers per fer-ho 🙂
No Comments