Forn de gas o elèctric, aquesta és la qüestió

Entrem en l’etern debat. Què és millor un forn elèctric o de gas? Quan comparem, habitualment, tendim a decantar-nos per aquell model que gasti menys. Segons les dades de l’empresa Energy Saving Trust, tant el forn elèctric com el de gas utilitzen les mateixes unitats de mesura, uns 200 Kw/h, però el fet que l’electricitat sigui més cara que el gas fa que els models elèctrics siguin més cars a l’hora d’utilitzar-los.

En principi, els forns elèctrics moderns són més ràpids d’escalfar i mantenir la temperatura ja sigui utilitzant la part inferior o superior de l’electrodomèstic. Això és un punt positiu a l’hora de cuinar els aliments, ja que pots posar el menjar a qualsevol nivell que s’escalfarà de manera uniforme.

D’altra banda, els models de gas es caracteritzen per desprendre calor més tradicional amb temperatures graduals. En alguns forns pots trobar la font de calor a la part inferior, per tant, qualsevol aliment que es posi a la part superior no es calentarà amb la mateixa intensitat. En altres han afegit ventiladors per, d’aquesta manera, distribuir la mateixa quantitat de calor per tot l’interior de l’aparell.

Una altra diferència entre ambdós forns és el nivell d’humitat, aspecte força important ja que pot condicionar els resultats de cocció. Els forns elèctrics ofereixen una calor més seca, factor que permet que no s’oxidin tan ràpid com els models de gas. La calor humida que tenen els models de gas afavoreix el procés de cocció, ja que evita que certs aliments – com el pa – quedin secs i durs.

Si vols més informació per acabar de decidir, pots trucar al 93 840 14 44 – 93 840 14 17 i t’atendrem encantats.

A ACE Granollers posem a la teva disposició electrodomèstics de cocció i calor de les principals marques del mercat. Dóna’ls-hi una ullada aquí 🙂

No Comments

Post A Comment